Puhutaan puusta -keskusteluklubi / Harri Vasander: Metsän todellisuus – Ekosysteemi

Paikka: Muualla

kuva vanhasta suomalaisesta havumetsästä

Puhutaan puusta -keskusteluklubissa keskustellaan metsän todellisuudesta Harri Vasanderin johdolla. 

Mitä on metsien sukkessio ja mitä on metsäekosysteemien muutos? Onko olemassa jokin loppupiste tai päämäärä, johon sukkessio ajaa tai pyrkii? Millaiset ekologiset tekijät tähän liittyvät? Mitä esimerkiksi kilpailu kasvillisuudessa tarkoittaa, ja miten sitä voidaan mitata? 

Harri Vasander on tominut Helsingin yliopiston metsätieteiden osaston suometsätieteen professorina vuodesta 2006. Hänellä on kokemusta eri nimillä kulkeneen osaston erilaisista tehtävistä jo vuodesta 1985. Vasander on tutkinut etupäässä soita ja niiden käyttöä subarktikumista tropiikkiin. Metsissä hän on tutkinut metsänhoidollista kulotusta ja metsäpaloja historiallisessa mielessä. Vasanderin harrastuksiin kuuluvat henkinen ja fyysinen samoilu. Ne ovat johtaneet mm. sammaltamiseen ja siinä ohessa suomen- ja englanninkielisten sammaloppaiden tekemiseen sekä suuren yleisön että tutkijoiden käyttöön.

Osallistumisohjeet: 
Keskusteluklubi järjestetään Zoom-alustalla. Tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä 12.10. mennessä: https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Puhutaan-puusta-keskusteluklubi-13.10.2020  

Tarkemmat ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtuman ajankohtaa. Keskusteluklubi on suomenkielinen, maksuton tapahtuma.

Puhutaan puusta
Puhutaan puusta -keskusteluklubi jatkaa Wood Works -luentosarjaa poikkititeellisellä, keskustelevalla ja kantaaottavalla linjalla. Tarkoituksena on luoda kiinnostavien keskustelujen kaari, joka kantaa metsästä ja sen mystisistä tasoista aina tulevaisuuden puuvisioiden horisonttiin. Metsään ja puuhun liittyvät kuvakulmat antavat monialaiselle, arkkitehtuurin parissa toimivalle ammattilaisyleisölle konventioidensa ulkopuolista syvyyttä, näkymiä ja kiinnittymispintoja.

Keskusteluklubien sarjan toteutettavat Arkkitehtuurimuseo ja ympäristöministeriö. Sarjan on kuratoinut arkkitehti Pekka Pakkanen.

Poimi kalenteriisi myös muut keskusteluklubin tapaamiset syksyllä 2020: 

tiistai 03.11.2020 klo 17.00–18.30 
Puuaineen rakenne ja sen vaikutus käyttöominaisuuksiin 
Kurt Fagerstedt 

tiistai 24.11.2020 klo 17.00–18.30 
Millintarkkuus ja tunne – työskentelystäni puupiirtäjänä 
Jussi Juurinen 

tiistai 15.12.2020 klo 17.00–18.30 
Maalauksen ja puukaiverruksen fuusio – taiteellisesta työskentelystä ja puun merkityksestä suomalaisessa nykytaiteessa 
Camilla Vuorenmaa 

Lisätietoja: 
Jemina Lindholm 
tuottaja, Arkkitehtuurimuseo 
jemina.lindholm@mfa.fi 
+3584577310476