Puhutaan puusta -keskusteluklubi / Lauri Rautkari: Tulevaisuuden puutuotteet

Paikka: Muualla

Puhutaan puusta on keskusteluklubi, jossa kaikki osallistujat pääsevät ääneen. Huhtikuussa keskustellaan puutuotteiden kehityksestä ja niiden ominaisuuksista Lauri Rautkarin johdolla. Luvassa reilua, aktiivista ja avointa keskustelua! 

Alustuksessaan Rautkari kertoo, erityisesti puumodifinoinnin näkökulmasta, minkälaisia puutuotteilla on tällä hetkellä kehitteillä. Keskustelua käydään myös siitä, mitä ominaisuuksia arkkitehdit toivoisivat puutuotteisiin ja toisaalta mitä eivät. 

Lauri Rautkari on puutekniikan tohtori ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori. Hän tehnyt pitkäaikaista tutkimusta viidessä eri maassa. Hän on erikoistunut puun ja veden vuorovaikutuksen tutkimiseen ja puun modifiointiin. Tällä hetkellä Rautkari johtaa Aalto-yliopistossa Euroopan kärkisijoilla olevaa puutieteiden tutkimusryhmää. Häntä kiinnostaa pitkäaikaisten ja ympäristöystävällisten puutuotteiden kehitystyö. 

Puhutaan puusta -keskusteluklubi

Puhutaan puusta -keskusteluklubi jatkaa hyvin onnistunutta Wood Works -luentosarjaa poikkitieteellisellä, keskustelevalla ja kantaaottavalla linjalla. Keskustelujen kaari kantaa metsän mystisistä tasoista tulevaisuuden puuvisioiden horisonttiin. Kiinnostavat metsään ja puuhun liittyvät kuvakulmat avaavat arkkitehdeille ja muille aiheesta kiinnostuneille konventioidensa ulkopuolista syvyyttä, näkymiä ja kiinnittymispintoja. Sarjan on kuratoinut arkkitehti Pekka Pakkanen ja sen toteuttavat Arkkitehtuurimuseo ja ympäristöministeriö.

Keskusteluklubissa kaikki osallistujat pääsevät ääneen. Kahdenkymmenen minuutin mittainen asiantuntija-alustus toimii yhteisen keskustelun lähtökohtana, jossa on mahdollisuus sekä esittää asiantuntijavieraalle kysymyksiä että keskustella kaikkien osallistujien kanssa illan aiheesta. Keskustelua käydään oman näkökulman, kokemuksen ja asiantuntijuuden pohjalta alustetusta aiheesta. Yhteisenä tavoitteena on ymmärtää illan aihetta paremmin. Kunkin keskustelun päätteeksi pyritään tuottamaan kolme kiteytystä käydystä keskustelusta. Puhutaan puusta -keskusteluklubi on vuorovaikutuksellinen tapahtuma, jossa jokaisen osallistujan läsnäololla on merkitystä.

Poimi kalenteriisi myös muut keskusteluklubin tapaamiset keväällä 2021

Tiistai 19.01.2021 klo 17.00–18.30 
Sofie Pelsmakers: Reality Check 

Tiistai 16.02.2021 klo 17.00–18.30 
Antti Ruuska: Puun rooli tulevaisuuden rakentamisessa 

Tiistai 23.03.2021 klo 17.00–18.30 
Pasi Herranen: VIS Wooden Plant Factory 

Tiistai 13.04.2021 klo 17.00–18.30 
Lauri Rautkari: Puutuotteiden tulevaisuus 

Tiistai 18.05.2021 klo 17.00–18.30 
Pekka Heikkinen: Puu voisi olla…

Osallistumisohjeet

Keskusteluklubi järjestetään Zoom-alustalla. Klubikerroille on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään 12.04.2021.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle.  

Tarkemmat ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtuman ajankohtaa sähköpostitse. Keskusteluklubi on suomenkielinen ja maksuton. 

Saavutettavuus

Tilaisuudessa ei ole tulkkausta tai livetekstitystä. Tekninen ohjeistus on esillä tilaisuuden alussa. Osallistumisohjeet ja -linkki lähetetään erillisessä sähköpostiviestissä ilmoittautumisen sulkeuduttua. Tilaisuudesta julkaistaan alkuperäiskielellä tekstitetty videotallenne Arkkitehtuurimuseon verkkosivuilla ja Youtube-kanavalla jälkeen päin.

Lisätietoja

Jemina Lindholm 
yleisötyövastaava
Arkkitehtuurimuseo 
jemina.lindholm@mfa.fi 
+3584577310476