Puhutaan puusta -keskusteluklubi / Lauri Rautkari: Tulevaisuuden puutuotteet

Paikka: Muualla

Värikäs havainnekuva.

Puhutaan puusta on keskusteluklubi, jossa kaikki osallistujat pääsevät ääneen. Huhtikuussa keskustellaan puutuotteiden kehityksestä ja niiden ominaisuuksista Lauri Rautkarin johdolla. Luvassa reilua, aktiivista ja avointa keskustelua! 

Alustuksessaan Rautkari kertoo, erityisesti puumodifinoinnin näkökulmasta, minkälaisia puutuotteilla on tällä hetkellä kehitteillä. Keskustelua käydään myös siitä, mitä ominaisuuksia arkkitehdit toivoisivat puutuotteisiin ja toisaalta mitä eivät. 

Lauri Rautkari on puutekniikan tohtori ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori. Hän tehnyt pitkäaikaista tutkimusta viidessä eri maassa. Hän on erikoistunut puun ja veden vuorovaikutuksen tutkimiseen ja puun modifiointiin. Tällä hetkellä Rautkari johtaa Aallossa Euroopan kärkisijoilla olevaa puutieteiden tutkimusryhmää. Häntä kiinnostaa pitkäaikaisten ja ympäristöystävällisten puutuotteiden kehitystyö. 

Puhutaan puusta -keskusteluklubi jatkaa hyvin onnistunutta Wood Works -luentosarjaa poikkitieteellisellä, keskustelevalla ja kantaaottavalla linjalla. Tarkoituksenamme on luoda kiinnostavien keskusteluidenaiheiden kaari, joka kantaa metsästä ja sen mystisitäkin tasoista tulevaisuuden puuvisioiden horisonttiin. Teemoitettuihin keskustelutilaisuudet alustaa huippuasiantuntija ja keskustelemaan pääsevät kaikki aiheesta kiinnostuneet. Keskusteluklubi tuo esiin kiinnostavia metsään ja puuhun liittyviä kuvakulmia, jotka avaavat arkkitehdeille ja muille aiheesta kiinnostuneille konventioidensa ulkopuolista syvyyttä, näkymiä ja kiinnittymispintoja. Keskustelusarja toteutettavat yhteistyössä Arkkitehtuurimuseo ja ympäristöministeriö kanssa. Sarjan on kuratoinut arkkitehti Pekka Pakkanen. 

Poimi kalenteriisi myös muut keskusteluklubin tapaamiset keväällä 2021

Tiistai 19.01.2021 klo 17.00–18.30 
Sofie Pelsmakers: Reality Check 

Tiistai 16.02.2021 klo 17.00–18.30 
Antti Ruuska: Puun rooli tulevaisuuden rakentamisessa 

Tiistai 23.03.2021 klo 17.00–18.30 
Pasi Herranen: VIS Wooden Plant Factory 

Tiistai 13.04.2021 klo 17.00–18.30 
Lauri Rautkari: Puutuotteiden tulevaisuus 

Tiistai 18.05.2021 klo 17.00–18.30 
Pekka Heikkinen: Puu voisi olla…

Osallistumisohjeet

Keskusteluklubin tapahtumapaikka päivitetään tälle sivulle lähempänä ajankohtaa. Ilmoittautuminen avataan maaliskuussa 2021.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle.  

Tarkemmat ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtuman ajankohtaa sähköpostitse. Keskusteluklubi on suomenkielinen ja maksuton. 

Lisätietoja

Jemina Lindholm 
yleisötyövastaava
Arkkitehtuurimuseo 
jemina.lindholm@mfa.fi 
+3584577310476