Puhutaan puusta -keskusteluklubi / Kurt Fagerstedt: Puuaineen rakenne ja sen vaikutus käyttöominaisuuksiin

Paikka: Muualla

40-vuotiaan kuusen puun rakenne

Puhutaan puusta -keskusteluklubissa keskustellaan puuaineen anatomisesta rakenteesta ja sen vaikutuksista puuaineen ominaisuuksiin Kurt Fagerstedtin johdolla.

Eri puulajien puun rakenteissa on eroja, jotka vaikuttavat voimakkaasti puun ominaisuuksiin ja sen mahdollisiin käyttökohteisiin. Yhteisen keskustelun lähtökohtana toimii se, miten nämä ominaisuudet otetaan huomioon puurakentamisessa. 

Kurt Fagerstedt on Helsingin yliopiston Bio- ja Ympäristötieteellisen tiedekunnan professori. Hän johtaa tiedekunnan Organismi ja Evoluutiobiologian tutkimusohjelmaa. Lisäksi Fagerstedt opettaa kasvifysiologiaa ja hänen tutkimuskohteenansa ovat suomalaiset metsäpuut, erityisesti metsäkuusi, ja sen soluseinien rakenne ja kehitys. 

Osallistumisohjeet: 
Keskusteluklubi järjestetään Zoom-alustalla. Tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumislinkki julkaistaan tällä sivulla. Tarkemmat ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtuman ajankohtaa. Keskusteluklubi on suomenkielinen, maksuton tapahtuma.

Puhutaan puusta
Puhutaan puusta -keskusteluklubi jatkaa Wood Works -luentosarjaa poikkititeellisellä, keskustelevalla ja kantaaottavalla linjalla. Tarkoituksena on luoda kiinnostavien keskustelujen kaari, joka kantaa metsästä ja sen mystisistä tasoista aina tulevaisuuden puuvisioiden horisonttiin. Metsään ja puuhun liittyvät kuvakulmat antavat monialaiselle, arkkitehtuurin parissa toimivalle ammattilaisyleisölle konventioidensa ulkopuolista syvyyttä, näkymiä ja kiinnittymispintoja.

Keskusteluklubien sarjan toteutettavat Arkkitehtuurimuseo ja ympäristöministeriö. Sarjan on kuratoinut arkkitehti Pekka Pakkanen.

Poimi kalenteriisi myös muut keskusteluklubin tapaamiset syksyllä 2020: 

tiistai 03.11.2020 klo 17.00–18.30 
Puuaineen rakenne ja sen vaikutus käyttöominaisuuksiin 
Kurt Fagerstedt 

tiistai 24.11.2020 klo 17.00–18.30 
Millintarkkuus ja tunne – työskentelystäni puupiirtäjänä 
Jussi Juurinen 

tiistai 15.12.2020 klo 17.00–18.30 
Maalauksen ja puukaiverruksen fuusio – taiteellisesta työskentelystä ja puun merkityksestä suomalaisessa nykytaiteessa 
Camilla Vuorenmaa 

Lisätietoja: 
Jemina Lindholm 
tuottaja, Arkkitehtuurimuseo 
jemina.lindholm@mfa.fi 
+3584577310476