Tietoa ja toimintaa: Siivoustalkoot Roskasakin kanssa – Helsinki-päivä 2024

Paikka: Muualla

Keskiviikko 12.6.2024 klo 17–19   
Designmuseo, FIX-näyttämö (2. kerros)  
Maksuton | Ennakkoilmoittautuminen 

Roskasakiksi itseään kutsuvat Kaija ja Ilkka Erkkilä ovat siivonneet suomalaisista kaupungeista jo yli 2 miljoonaa tupakantumppia ja 5000 muovikassillista roskaa. Roskasakki kertoo omasta toiminnastaan ja julkisen kaupunkitilan siivoamisesta vapaaehtoisvoimin. Tietoiskun jälkeen ennakkoon ilmoittautuneet jatkavat roskakävelylle Helsingin keskustaan Roskasakin johdolla.  

Tervetuloa juhlimaan Helsinki-päivää siivoustalkoiden merkeissä! 

Ohjelma

klo 17–18 Tietoisku: Roskasakki, Designmuseo, FIX-näyttämö 
klo 18–19 Roskakävely: Roskasakki, Helsingin keskusta  

Osallistuminen 

Tietoiskuun FIX-näyttämölle mahtuu yhteensä 50 osallistujaa ilman ennakkoilmoittautumista. Roskakävelylle mahtuu yhteensä 25 ennakkoon ilmoittautunutta osallistujaa. Välineet roskankeräykseen saa museolta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Varaa paikkasi tästä. 

Saavutettavuus 

Designmuseon saavutettavuustiedot verkkosivuilla 

Tietoiskun jälkeinen roskakävely tapahtuu museon lähialueilla, ja reitin voi valita itse. Sovimme kävelyn alkaessa yhteisen päätepisteen. 

FIX: Huolla ja korjaa 

Huhtikuussa 2024 kunnostaminen, huoltaminen ja siivoaminen valtaavat Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon näyttelysalit. FIX: Huolla ja korjaa tuo yhteen arkkitehtuuria, muotoilua ja nykytaidetta. Näyttely kiinnittää huomion esineiden ja rakennusten korjaamiseen, ympäristön huoltamiseen, siivoamiseen sekä likaan ja kulumiseen liittyvään estetiikkaan. Näyttelyssä museot näyttäytyvät hoivan paikkoina, joissa kokoelmahoito ja konservointi ylläpitävät tarkoin valittua esineistöä. 

Fix: Huolla ja korjaa on avoinna Arkkitehtuurimuseossa ja Designmuseossa 26.4.–31.12.2024. Näyttelyn kuratoinnista vastaa Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon työryhmä. 

Helsinki-päivä  

Helsinki-päivänä 12.6.2024 maksuttomat tapahtumat valtaavat Helsingin kadut ja kaupunginosat. Jo vuodesta 1959 lähtien juhlitusta Helsinki-päivästä on muodostunut yhteinen kaupunkijuhla, joka tarjoaa runsaasti ohjelmaa ja tekemistä kaikille kaupunkilaisille. 

Lisätietoja 

Kaura Raudaskoski  
Yleisötyön tuottaja  
Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo   
+358 45 773 10479 (ma-ke)   
kaura.raudaskoski@mfa.fi