Kaikki ja ei mitään – arkkitehdit Kaija + Heikki Siren -kirjan kansi

Kaikki ja ei mitään – arkkitehdit Kaija + Heikki Siren

Kaija (1920–2001) ja Heikki (1918–2013) Sirenin ura arkkitehteina alkoi 1940-luvun lopulla ja jatkui aktiivisena 1980-luvulle saakka. Sirenit ovat ennen kaikkea tunnettuja minimalistisesta arkkitehtuuristaan ja menestyksestään arkkitehtuurikilpailuissa. Heidän tuotantoaan myös esiteltiin aikanaan huomattavan laajasti kansainvälisissä arkkitehtuurilehdissä.

Nyt käsillä oleva kirja ajoittuu Heikki ja Kaija Sirenin syntymän 100-vuotisjuhlinnan ympärille ja keskittyy Sirenien tuotantoon. Yli viisikymmentä vuotta kestäneen yhteisen työuransa aikana Sirenit suunnittelivat kouluja, liikerakennuksia, hallintorakennuksia, kulttuurirakennuksia, asuinrakennuksia, teollisuusrakennuksia, urheilukeskuksia, kirkkoja ja kappeleita sekä asemakaavoja. He saivat myös poikkeuksellisen mittavia kansainvälisiä toimeksiantoja.

Runsaasti kuvitettu teos antaa kokonaisvaltaisen kuvan Sirenien arkkitehtuurista, sijoittaen sen osaksi kansallista ja kansainvälistä kehystä. Arkkitehdit tulevat tutuiksi myös henkilökohtaisemmin perheenjäseninä ja työtovereina. 

Tekijä:
Juhana Lahti, Frans Autio (toim.)
Sivumäärä:
 
Kuvitus:
Runsas värikuvitus
Julkaistu:
2020
ISBN:
978-952-5195-54-5
Kieli:
suomi
Julkaisija:
Arkkitehtuurimuseo

28 00

Tilaa

Täytä vähintään tähdellä * merkityt kentät

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste