Kulttuurin kummilapset -tapahtuman saavutettavuus
Tällä sivulla on käytännön tietoa vierailun tueksi vauva- tai taaperoikäisen lapsen kanssa:
- Saapuminen Arkkitehtuurimuseoon
- Aula, vaunusäilytys ja naulakot
- Tapahtumatila: Kirjasto
- Vessat ja lastenhoito
Saapuminen Arkkitehtuurimuseoon
Saapuminen julkisella liikkenteellä
Arkkitehtuurimuseolle pääset raitiovaunulla 10 tai bussivuorolla 24. Lähin pysäkki on nimeltään Johanneksen kirkko. Kävelymatka pysäkiltä museolle kestää kaksi minuuttia (etäisyys 150–200 metriä). Kulkureitillä on mukulakiviosuuksia, raitiovaunukiskoja ja suojatieylityksiä. Jalkakäytävän reunakivet ovat paikoin korkeita.


Saapuminen autolla ja pysäköinti
Arkkitehtuurimuseolle pääset myös autolla. Arkkitehtuurimuseossa ei ole asiakaspysäköintiä. Helsingin kaupungin maksullisia pysäköintipaikkoja on Kasarmikadulla ja Ullanlinnankadulla.
Arkkitehtuurimuseon sisäpihalla sijaitsee nupukivetetty pysäköintialue, johon voit pysäköidä erityisluvalla. Pysäköintialueella ei ole erikseen merkittyä INVA-pysäköintipaikkaa. Jos tarvitset erityisluvan pysäköintiä varten, soita Arkkitehtuurimuseon asiakaspalveluun: 045 7731 0474.

Saavutettava sisäänkäynti rakennuksen takaa
Vaunujen ja rattaiden kanssa saapuminen onnistuu helpoiten takaoven kautta, jossa ei ole porrasaskelmia. Arkkitehtuurimuseon takapihan puolella oleva ulko-ovi on lukossa myös museon aukioloaikoina. Lapsiperheiden tapahtumapäivinä päivystämme ovella ottamassa sinut vastaan. Jos ovella ei ole saapuessai ketään, paina ovikelloa ja odota hetki. Asiakaspalvelun työntekijä tulee avaamaan oven. Tämä on myös liikkumisesteiselle paras sisäänkäynti.



Aula, vaunusäilytys ja naulakot
Aula sijaitsee 1. kerroksessa. Koska museo on muulta yleisöltä suljettuna maanantaisin, vaunuja ja rattaita voi säilyttää aulassa tai ottaa mukaan näyttelytiloihin. Naulakot sijaitsevat aulan ja museokaupan vieressä. Käytössä on myös lukollisia lokeroita.



Kirjasto ja taukotilat
Aulasta pääset kirjastoon asiakaspalvelutiskin ohi. Koko tapahtuman ajan voi tarvittaessa pitää omaa taukoa kirjastossa tai kirjaston aulan sohvilla.


Vessat ja lastenhoito
Aulan vieressä, naulakoiden ja lokeroiden yhteydessä on kaksi vessaa, joissa on lastenhoitopöytä sekä potta. Liikuntaesteiselle paras vessa on kellarikerroksessa, ja siellä on myös lastenhoitopöytä. Kellarikerrokseen pääset hissillä. Vessoja ei ole 2. ja 3. kerroksessa. Vessoja ja lastenhoitopöytää voi käyttää koko tapahtuman ajan vapaasti. Museon vessat ovat sukupuolineutraalit.

