Eläköön Wivi Lönn! -festivaali:
Esittely ja julkistamistilaisuus / Kulisseissa – Arkkitehtuurimuseon kokoelmat ja korjaava kokoelmatyö 

Lauantai 21.5.2022 kello 11–13 | Arkkitehtuurimuseo: arkisto, 3. krs & iso neuvotteluhuone, 3. krs
Kieli: suomi
Osallistuminen: 10/5/0 € / Museokortti | Ennakkoilmoittautuminen

Minkälaisia aineistoja Arkkitehtuurimuseon kokoelmista löytyy? Miten museokokoelmat ovat syntyneet? Entä mitä tarkoittaa korjaava kokoelmatyö, ja miksi sitä tehdään Arkkitehtuurimuseossa? Tapahtumassa kurkistetaan museon kokoelmatyön kulisseihin ja tutustutaan museon arkistoista löytyviin aarteisiin Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn teemoihin liittyen. Tapahtumassa julkistetaan myös Arkkitehtuurimuseon syksyllä alkavan korjaavan kokoelmatyön periaatteet. 

Arkkitehtuurimuseon aineistoja esittelemässä ovat Arkkitehtuurimuseon tutkimuspäällikkö Petteri Kummala, kirjastonhoitaja Suvi Juvonen sekä kokoelma-amanuenssit Joona Rantasalo ja Antti Aaltonen. Korjaavasta kokoelmatyöstä kertoo kokoelma-amanuenssi ja Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn kuraattori Anna Autio. 

Tervetuloa! 

Tapahtumassa mukana

Anna Autio

Anna Autio on Arkkitehtuurimuseon kokoelma-amanuenssi ja hänen pääasiallisena vastuualueenaan on museon valokuvakokoelma. Anna Autio on yksi Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn kuraattoreista. 

Petteri Kummala

Petteri Kummala on Arkkitehtuurimuseon tutkimus- ja tietopalvelupäällikkö. Hän on Wivi Lönn -kirjan päätoimittaja ja yksi kirjoittajista. 

Suvi Juvonen

Suvi Juvonen työskentelee kirjastonhoitajana Arkkitehtuurimuseossa kirjaston kokoelmien ja digitaalisten palveluiden parissa. Ongelmien ratkaisu ja tiedonhaku ovat lähellä hänen sydäntään. 

Joona Rantasalo

Joona Rantasalo työskentelee Arkkitehtuurimuseossa kokoelma-amanuenssina piirustusten, valokuvien ja pienoismallien parissa. Tällä hetkellä hän on erityisen kiinnostunut 1970- ja 80-luvun arkkitehtuurista ja sen säilyttämiseen liittyvistä kysymyksistä. 

Antti Aaltonen

Antti Aaltonen toimii Arkkitehtuurimuseon piirustusarkiston amanuenssina. Näinä aikoina hänen suurin haasteensa on järjestää alati kasvava piirustusarkisto uutta museota mahdollisimman hyvin palvelevaksi kokonaisuudeksi. 

Osallistuminen

Ilmoittaudu tällä lomakkeella viimeistään keskiviikkona 18.5.2022:
https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Elakoon-Wivi-Lonn-Festivaali-Lauantai-1

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen: yhdellä lomakkeella voi tehdä ainoastaan yhden ilmoittautumisen yhdelle henkilölle. Lomakkeen onnistunut lähettäminen on merkki onnistuneesta ilmoittautumisesta. Jos joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle.

Festivaaliliput lunastetaan Arkkitehtuurimuseon asiakaspalvelupisteellä saapumisen yhteydessä. Esittelyä koskeva ajankohtaisin tieto päivitetään tälle verkkosivulle.

Saavutettavuus ja terveysturvallisuus 

Arkkitehtuurimuseo ei ole esteetön. Esittelyä ei tulkata tai tekstitulkata. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä (koskee kaikkia yli 12-vuotiaita). Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon terveysturvallisuudesta löydät tästä linkistä. Arkkitehtuurimuseossa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet, joihin sitoudutaan kaikessa museon toiminnassa. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon turvallisemman tilan periaatteista löydät tästä linkistä

Lisätietoja 

Jemina Lindholm  
Yleisötyövastaava  
Arkkitehtuurimuseo  
+358 45 7731 0476  
jemina.lindholm@mfa.fi