Kuule, minä sävellän

Kuule, minä sävellän! on monimuotoinen koulutushanke, jossa lapset, nuoret ja aikuiset saavat mahdollisuuden säveltää sinfoniaorkesterin soittimille. Heitä ohjaavat ammattisäveltäjät, eri taiteiden alan taiteilijat ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian eri aineryhmien opiskelijat ja musiikkikasvatuksen lehtori. Kauden 2020–2021 konsertti inspiroituu arkkitehtuurista. Mitkä asiat yhdistävät musiikkia ja arkkitehtuuria?

Kuule, minä sävellän pohjautuu New Yorkin filharmonikkojen Very Young Composers -koulutusohjelmaan.  Hankkeessa mukana ovat Kansallisooppera, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Radion sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri ja Musiikkitalo. Hankkeen kautta toteutettuja sävellyksiä on esitetty jo 13 konsertissa vuodesta 2011 lähtien. Joka vuonna tuotannossa on uusi näkökulma ja uusi kohderyhmä.

Kauden 2020–2021 projekti toteutetaan yhteistyössä Arkkitehtuurimuseon, Aalto-yliopiston arkkitehtuuriosaston ja Musica Novan kanssa. Arkkitehtuuri toimii sävellyksen innoittajana. Työskentelyssä keskitytään asioihin jotka yhdistävät musiikkia ja arkkitehtuuria. Projektissa hyödynnetään myös tilallista elektroniikkaa ja akustisten soitinten elektronista muokkausta. Konsertissa säveltäjinä ovat 12 yläasteikäistä nuorta Tapiolan koulusta ja Vantaan kansainvälisestä koulusta.

Lue lisää hankkeesta: kuuleminasavellan.fi

Konsertti saa kantaesityksensä keskiviikkona 14.4.2021 klo 17 Musiikkitalon alalämpiössä.