Opeinfo (verkossa)

Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon yleisötyön kevät 2022
Torstai 21.4.2022 klo 15–16, Teams
Maksuton / Ennakkoilmoittautuminen

Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon yhteisessä opeinfossa tutustutaan A&DO arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskuksen toimintaan, molempien museoiden yleisötyöhön ja ajankohtaisiin näyttelyihin sekä tarjolla oleviin oppimispalveluihin. Tervetuloa!

Ohjelma

15.00 Opeinfo alkaa
Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon esittely
Museoiden yhteisen A&DO arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskuksen esittely
15.15 Arkkitehtuurimuseon Eläköön Wivi Lönn! -näyttely ja oppikokonaisuudet
15.40 Designmuseon Kaiken kansan muotoilua -näyttely ja oppikokonaisuudet
16:00 Opeinfo päättyy

Näyttelyt

Kaiken kansan muotoilua 8.4.–2.10.2022, Designmuseo

Suomalaisella muotoilulla on vakiintunut maine tasa-arvon sanansaattajana. Lukuisissa ikonisissa muotoilutuotteissamme on nähty voimaa yhdenvertaisemman arjen rakentamiseen. Kevät- ja kesäkauden päänäyttely Kaiken kansan muotoilua nostaa esiin muotoilun ja yhdenvertaisuuden välisiä yhteyksiä viimeisen sadan vuoden ajalta. Se tarkastelee tasa-arvon ihannetta paitsi suomalaisen muotoilun tutuimmissa ikoneissa, myös tuntemattomammiksi jääneissä projekteissa.

Eläköön Wivi Lönn! 29.4.2022–8.1.2023, Arkkitehtuurimuseo

Wivi Lönnin 70-vuotissyntymäpäivää juhlittiin Lallukassa Helsingissä 20.5.1942. Juhliin osallistui 46 naisarkkitehtia eri puolilta Suomea, ja tilaisuudesta alkoi naisarkkitehtien yhdistyksen Architectan toiminta. Juhlista on pian kulunut kahdeksankymmentä vuotta, joita on syytä juhlia! Arkkitehtuurimuseo juhlistaa Suomen tärkeimmän naisarkkitehdin Wivi Lönnin 150-vuotisjuhlaa ja naisarkkitehtien yhdistyksen Architectan 80-vuotisjuhlaa laajalla ohjelmistokokonaisuudella, joka tarkastelee naisarkkitehtien työtä Suomessa sekä arkkitehdin työhön liittyviä tasa-arvokysymyksiä.  

Osallistuminen

Opeinfoon on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu tällä lomakkeella (linkki avautuu uuteen välilehteen) viimeistään perjantaihin 15.4.2022 mennessä.

Saavutettavuus ja terveysturvallisuus

Opeinfo on maksuton ja järjestetään suomeksi. Opeinfo järjestetään Teams-alustalla. Osallistumisohjeet ja -linkki toimitetaan osallistujille ilmoittautumisen sulkeutumisen jälkeen. Tapahtumassa ei ole tulkkausta tai tekstitulkkausta. Opeinfossa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet. Lisätietoja periaatteista löydät täältä (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Lisätiedot

Jemina Lindholm
Yleisötyövastaava, Arkkitehtuurimuseo
jemina.lindholm@mfa.fi
+358 45 7731 0476

Hanna Kapanen
Museolehtori, Designmuseo
hanna.kapanen@designmuseum.fi
+356 50 301 6838

Kuva: Johannes Romppanen / Designakatemia