Tapahtumat

Late Night Tuesdays Design Districtillä

Lähde kiertämään Design Districtin kohteita kuukauden ensimmäisinä tiistai-iltoina, jolloin mukana olevat liikkeet ovat avoinna klo 20 asti. Myös Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon museokaupat ovat mukana tapahtumassa.

Lue lisää

Piipahduspajat lapsille ja aikuisille: Garden Futures 

Designmuseossa järjestettävät Garden Futures -piipahduspajat lapsille ja aikuisille innostavat ja opastavat lapsia ja heidän aikuisiaan tekemään ja kokemaan arkkitehtuuria ja muotoilua yhdessä. Pajat antavat ideoita oman ympäristön havainnointiin ja omaan luovaan työskentelyyn suunnittelun äärellä.   Työpaja toteutuu non stop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain.

Lue lisää

Siirtolapuutarhassa tapahtuu: Tiesitkö tämän siirtolapuutarhoista? 

Alussa oli – ei Jussi, suo ja kuokka – vaan vähävarainen kaupunkilainen, pieni maapalsta ja työkaluvaja. Siirtolapuutarhatoiminta saapui Suomeen yli sata vuotta sitten, ja sen suosio kasvoi erityisesti sodan jälkeisenä pula-aikana, kun viranomaiset luovuttivat maata siirtolapuutarhoiksi elintarvikepulan helpottamiseksi. Nykyään Suomessa on noin 60 yhdistyspohjalla toimivaa siirtolapuutarhaa, joissa on yhteensä noin 6 000 mökkiä.

Lue lisää

Online Lecture / Architecture Speaks: Marina Tabassum  

Aalto-yliopiston ja Arkkitehtuurimuseon yhteinen Architecture Speaks -luentosarja jatkuu. Bangladeshilainen arkkitehti ja kouluttaja Marina Tabassum perusti Dhakassa sijaitsevan Marina Tabassum Architects -toimiston vuonna 2005. Hän suunnittelee paikkaan sidottua arkkitehtuuria ja kiinnittää erityistä huomiota ilmastoon, kontekstiin ja historiaan. Marina Tabassumin aistilliset rakennut tuntuvat ajattomilta ja iättömiltä. Luento on englanniksi ja sille on ennakkoilmoittautuminen.

Lue lisää

Online Lecture / Architecture Speaks: Grand Huit  

Aalto-yliopiston ja Arkkitehtuurimuseon yhteisen Architecture Speaks -luentosarja jatkuu ranskalaisen Grand Huit -osuuskunnan luennolla. Grand Huit kokoaa arkkitehteja, maisema-arkkitehteja ja kaupunkitutkijoita yhteen toteuttamaan solidaarisuuteen ja kiertotalouteen keskittyviä projekteja. He ovat on onnistuneesti toteuttaneet muun muassa kaupunkiviljelyprojekteja Pariisin esikaupunkien kodittomille. Luento on englanniksi ja sille on ennakkoilmoittautuminen.

Lue lisää

Online Lecture / Architecture Speaks: Markus Innauer / Innauer Matt 

Aalto-yliopiston ja Arkkitehtuurimuseon yhteisen Architecture Speaks -luentosarja jatkuu Markus Innauerin luennolla. Itävaltalainen toimisto Innauer Matt keskittyy pienimuotoisissa projekteissaan puumateriaalin detaljointiin, pelkistettyyn koristeellisuuteen ja materiaalisuuteen. Heidän projektinsa huokuvat hillittyä ja rauhallista taianomaisuutta. Luento on englanniksi ja sille on ennakkoilmoittautuminen.

Lue lisää

Online Lecture / Architecture Speaks: Yasmeen Lari

Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston yhteinen Architecture Speaks -luentosarja jatkuu. Yasmeen Lari tunnetaan Pakistanin ensimmäisenä arkkitehtinaisena, ja hän lukeutuu maan tunnetuimpiin arkkitehteihin. Lari on herättänyt maailmanlaajuista huomiota sosiaalisella aktivismillaan. Luento on englanniksi ja sille on ennakkoilmoittautuminen.

Lue lisää

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste