Avoimet ovet Museopäivänä

Paikka: Muualla

Lauantaina 18.5.2024 klo 11-18
Vapaa pääsy koko päivän

Lauantaina 18.5. juhlitaan perinteisesti kansainvälistä museopäivää. Päivän kunniaksi Designmuseoon ja Arkkitehtuurimuseoon on vapaa pääsy koko päivän sekä ohjelmaa FIX: Huolla ja korjaa -näyttelyssä.

Ohjelma

Korjausnäytös FIX-näyttämöllä: Hirsi  
Designmuseon 2. krs klo 13–15

 FIX-näyttämöllä järjestetään sarja korjausnäytöksiä, joissa voit tutustua eri alojen mestarikorjaajien työhön. Sarjan ensimmäinen korjausnäytös järjestetään yhteistyössä perinnerakennuksiin erikoistuneen Restartin kanssa 16.5.–17.5.2024 klo 13–15, 18.5.–19.5.2024 klo 13–15, klo 16–18.  

Jack Welchman Restartista piiluaa hirttä kirveellä. Kuva: Anni Koponen

Yleisöopastukset FIX: Huolla ja korjaa -näyttelyyn

Suomeksi Arkkitehtuurimuseossa klo 13 ja Designmuseossa klo 14. 
Venäjäksi Arkkitehtuurimuseossa klo 14 ja Designmuseossa klo 15.

Näyttelyt 

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteisnäyttely FIX: Huolla ja korjaa tuo yhteen arkkitehtuuria, muotoilua ja nykytaidetta. Näyttely kiinnittää huomion esineiden ja rakennusten korjaamiseen, ympäristön huoltamiseen, siivoamiseen sekä likaan ja kulumiseen liittyvään estetiikkaan. Näyttelyssä museot näyttäytyvät hoivan paikkoina, joissa kokoelmahoito ja konservointi ylläpitävät tarkoin valittua esineistöä. 

Designmuseon kokoelmanäyttely Utopia nyt avaa suomalaista muotoiluhistoriaa elävinä tarinoina, tämän päivän teknologiaa ja digitaalisia alustoja hyödyntäen. Näyttely kertoo muotoilun olennaisesta roolista suomalaisen hyvinvointivaltion kehityksessä.

Arkkitehtuurimme vuosikymmenet 1900–1970 -näyttely vie matkalle Suomen arkkitehtuurin vuosikymmeniin eri kausien tyylipiirteitä, teknisiä ratkaisuja, materiaaleja ja sisustuksia tarkastellen.

Saavutettavuus

Tapahtuma on maksuton. Tapahtumassa käytössä turvallisemman tilan periaatteet. 
Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon turvallisemman tilan periaatteet löydät tästä linkistä 

Designmuseon rakennus on esteetön. 
Lisätietoja Designmuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä 

Arkkitehtuurimuseon rakennus ei ole esteetön.  
Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä