Kesäinen värikuva avaa vehreän näkymän Alvar Aallon yliopistokampukselle Otaniemessä

Yleisöopastukset

Tervetuloa näyttelyopastukselle Alvar Aallon jalostettu maisema -näyttelyyn lauantaisin kello 15. Yleisöopastus on avoinna kaikille museon pääsylipun hinnalla.

Lue lisää

Architecture Speaks: Sheila Kennedy

MIT-yliopiston arkkitehtuurin professori Sheila Kennedy tunnetaan uraauurtavasta poikkitieteellisestä materiaalintutkimuksesta. Suunnittelijana ja opettajana hän etsii keinoja kestävämpään rakentamiseen. Professori Jenni Reuterin kuratoima kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista tuo Suomeen kiinnostavia toimijoita kertomaan itselleen ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin.

Lue lisää

Julia Donnerin luento: Kotipuutarhasta kotipihaan – puutarhan merkitys osana asuinympäristöä

Viime vuosisadalla yhteiskunnan nykyaikaistuminen muokkasi maisemaa ja loi uudenlaista rakennettua ympäristöä, jonka muotoutumiseen vaikuttivat myös maassa toimineet puutarha-arkkitehdit ja maisemasuunnittelijat. Filosofian tohtori Julia Donnerin luennolla pohditaan, miten puutarhan merkitykset osana asuinympäristöä ovat muuttuneet 1900-luvun alusta tähän päivään.

Lue lisää

Architecture Speaks: Dirk Somers

Belgialaisen arkkitehdin Dirk Somersin toimisto Bovenbouw Architectuur risteyttää töissään eri aikakausien tyylisuuntia harkitusti ja kiinnostavasti. Professori Jenni Reuterin kuratoima kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista tuo Suomeen kiinnostavia toimijoita kertomaan itselleen ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin.

Lue lisää

Lauri Louekarin luento: Arkkitehdin metsä; pohjoinen luonto eläytyvän tulkinnan ja analyyttisen katseen kohteena

Luontoa ja geometriaa on käsitelty arkkitehtuurissa toistensa vastakohtina. Siinä missä geometria on nähty ihmisen alueena, luonto on ollut sille vastakkainen: kaaottinen ja vaikeasti hallittava. Tekniikan tohtori, arkkitehti Lauri Louekari kumoaa ajatuksen kaaoksesta saattaen myös toisteisen geometrisyyden uuteen valoon.

Lue lisää

Opastettu kävelykierros: Töölönlahti – Herooisten kaupunkisuunnitelmien hautausmaa

Helsingin keskustan ytimessä sijaitseva Töölönlahti kaupungin ytimessä on säilyttänyt suomalaista metsälampea muistuttavan luonteensa, vaikka sen rakentamista on suunniteltu jatkuvasti. Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja, FT Petteri Kummala opastaa kävelykierroksen Töölönlahdella.

Lue lisää
Kesäinen värikuva avaa vehreän näkymän Alvar Aallon yliopistokampukselle Otaniemessä

Opastettu kävelykierros: Alvar Aallon Otaniemi – jalostettu kampusmaisema

Alvar Aallon kokonaissuunnitelma Otaniemen kampusalueesta perustuu alueen maaston taitavaan hyödyntämiseen ja on kantanut läpi vuosikymmenten. Arkkitehtuurimuseon tutkimuspäällikkö, FT Juhana Lahti opastaa kävelykierroksen Otaniemessä.

Lue lisää

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste