Kohde-esittely: Kulttuuritila Merirasti – Open House Helsinki 2024 

Paikka: Muualla

Sunnuntai 19.5.2024 klo 13–14 suomeksi 
Sunnuntai 19.5.2024 klo 15–16 suomeksi
Maksuton | Ennakkoilmoittautuminen 

Kulttuuritila Merirasti 
Jaluspolku 3, 00980 Helsinki 

Kulttuuritila Merirasti on Meri-Rastilan käytöstä poistuneeseen kappeliin perustettu kulttuurikeskus. Seurakunnan poistuttua tiloista vuonna 2022 Kaarlo Leppäsen suunnittelema rakennus oli vaarassa päätyä purettavaksi vain alle kolmenkymmenen vuoden iässä.  

Kulttuurikeskus Vuotalo kuitenkin vuokrasi kappelin syyskuussa 2023 Teatteritalo Universumin Story Sharing Universum -projektille. Toiminta on osa kaupunkiuudistushanketta, jonka tavoitteena on luoda turvallisia, viihtyisiä ja viipymään kutsuvia tiloja kaupunkilaisten käyttöön taiteen ja kulttuurin keinoin. 

Kulttuuritilassa toteutetaan monenlaista toimintaa yhteistyössä paikallisten asukkaiden, järjestöjen sekä Helsingin kaupungin, Kalliolan Kansalaisopiston sekä muiden toimijoiden kanssa. 

Kohdetta esittelee Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon projektityöntekijä ja arkkitehti Matti Jänkälä yhdessä kulttuuritilan tuottajien ja talotaiteilijoiden Max Bremerin ja Markus Luukkosen kanssa. 

Kohde-esittelyyn mahtuu 30 henkilöä. 

Ilmoittaudu mukaan Open House Helsingin sivuilla tästä.

Tervetuloa! 

Saavutettavuus 

Kohteen sisäänkäynnillä on muutaman sentin kynnys ja esteetön ramppi. Kierroksen järjestäjät avustavat tarvittaessa. Rakennuksessa on esteetön wc. 

FIX: Huolla ja korjaa osana Open House Helsinki 2024 -tapahtumaa 

Open House Helsinki avaa 16.–19.5.2024 ovet kaupunkilaisille ja vierailijoille sinne, minne ei tavallisesti pääse. Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo osallistuvat tapahtuman ohjelmaan avaamalla kohteita FIX: Huolla ja korjaa -näyttelyn teemoihin liittyen. 

FIX: Huolla ja korjaa 

Huhtikuussa 2024 kunnostaminen, huoltaminen ja siivoaminen valtaavat Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon näyttelysalit. FIX: Huolla ja korjaa tuo yhteen arkkitehtuuria, muotoilua ja nykytaidetta. Näyttely kiinnittää huomion esineiden ja rakennusten korjaamiseen, ympäristön huoltamiseen, siivoamiseen sekä likaan ja kulumiseen liittyvään estetiikkaan. Näyttelyssä museot näyttäytyvät hoivan paikkoina, joissa kokoelmahoito ja konservointi ylläpitävät tarkoin valittua esineistöä. 

FIX: Huolla ja korjaa on avoinna Arkkitehtuurimuseossa ja Designmuseossa 26.4.–31.12.2024. Näyttelyn kuratoinnista vastaa Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon työryhmä. 

Lisätietoja

Kaura Raudaskoski  
Yleisötyön tuottaja  
Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo   
+358 45 773 10479 (ma-ke)   
kaura.raudaskoski@mfa.fi   

Kuva: Matti Jänkälä