Puheenvuoroja Puutarhasta: Kotipuutarhan ruokaviljelyn tulevaisuudesta

Paikka: Muualla

Puheenvuoroja puutarhasta -keskustelusarjassa kuulemme monipuolisen asiantuntijakattauksen kertomana erilaisia näkökulmia puutarhoista: Voivatko puutarhat olla poliittisia? Miten kaupunkipuutarhat vaikuttavat elämänlaatuumme? Miten puutarha otetaan haltuun vuonna 2024?

Katso kaikki keskustelusarjan tapahtumat tästä

Puheenvuoroja puutarhasta: Kotipuutarhan ruokaviljelyn tulevaisuudesta

Tiistaina 27.2.2024 Klo 18-18:45 Designmuseon luentosalissa (1. krs.)
Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen

Luonnonmukainen puutarhanhoito haastaa nykyihmisen: aktiivisen tekemisen ja pikavoittojen sijaan on tarjolla tarkkailijan roolia sekä pikkuhiljaa silmien edessä kehittyviä mielekkäitä palkintoja ja yllätyksiä. Sitkeyttä vaativat myös tekemättä jättäminen ja suoranainen laiskottelu. Puutarhan hoitaminen ulottuu omaa viljelylaatikkoa laajemmalle: se tarjoaa mahdollisuuksia lähiympäristölle, eläimistölle ja koko ekosysteemille. 

Tämän päivän valinnat määrittävät tulevaisuuden puutarhan. Tule kuulemaan, millaisin konkreettisin keinoin puutarha otetaan haltuun vuonna 2024. Ei ihmeitä tai hikistä puurtamista, vaan yksinkertaista ja nautittavaa tekemistä! 

Lea Rauta on Pihailon kouluttava puutarhasuunnittelija ja puutarhuri, joka levittää puutarhasanomaa alentamalla harrastamisen rimaa ja tuomalla iloa, helppoutta ja merkityksellisyyttä puutarhanhoitoon. ”Luonto kuuluu kaikille – elämänlaadun ja arjen parantaminen vehrein keinoin on mahdollista jokaiselle. Kauneuden, toiminnallisuuden ja kestävyyden tasapaino on puutarhassa, ja muutenkin elämässä tärkeää!” 

Tapahtuma on suomeksi. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Pihailon Lea Rauta. Kuvaaja: Viivi-Maria Grosvenor

Saavutettavuus

Tapahtuma on ilmainen ja suomenkielinen. Designmuseon rakennus on esteetön.
Lisätietoa Designmuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä.

Tapahtuman aikana noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.
Lisätietoja turvallisemman tilan periaatteistä löydät tästä linkistä 

Keskustelusarja on toteutettu yhteistyössä Kekkilän ja Fiskarsin kanssa.

Tapahtuma on osa Garden Futures – Suunnittelua luonnon kanssa -näyttelyn ohjelmaa. Näyttely on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon ensimmäinen yhteisnäyttely matkalla kohti uutta arkkitehtuuri- ja designmuseota. Se rönsyää molempiin museoihin ja valtaa näyttelytilat sekä Kasarmikadulla että Korkeavuorenkadulla 10.11.2023–31.3.2024.