Vapaa pääsy Arkkitehtuurimuseoon ja Designmuseoon

Paikka: iso näyttelysali

Joka kuun viimeisenä tiistaina kello 11–20

Vuonna 2023 Designmuseoon ja Arkkitehtuurimuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeisenä tiistaina koko päivän! Pääset tutustumaan ajankohtaisiin näyttelyihimme sekä nauttimaan ohjelmasta maksutta kello 11-20. Tule inspiroitumaan monipuolisesta näyttelyohjelmistosta!

Ohjelma 28.11. 

11–20 Maksuton sisäänpääsy 
16–19 Päivystävä opas Arkkitehtuurimuseon Siirtolapuutarha -tilassa 
17–19 Avoin Garden Futures -työpaja Designmuseon Studiossa
17–17:45 Yleisöopastus Designmuseossa suomeksi 
18–18:45 Puheenvuoroja puutarhasta Kekkilän kanssa Designmuseon luentosalissa: Maiju Suomi & Elina Koivisto – Alusta-paviljonki  
18–18:45 Yleisöopastus Arkkitehtuurimuseossa selkosuomeksi 
19–19:45 Yleisöopastus Designmuseossa englanniksi 

Puheenvuoroja puutarhasta Kekkilän kanssa

Maiju Suomi & Elina Koivisto – Alusta-paviljonki
Designmuseon luentosali, 1. krs.  
Klo 18-18:45, ennakkoilmoittautuminen

Alusta-paviljongin arkkitehdit Elina Koivisto (vas.) ja Maiju Suomi.
Kuva: Anni Koponen

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä museopihalla oleva Alusta-paviljonki on tarkastellut luonnon ja kulttuurin yhteen kietoutuvaa luonnetta vuodesta 2022 alkaen. Alusta tarjoaa tilan ihmisen ja muunlajisten eliöiden kohtaamisille. Alusta-paviljonki on rakennettu savesta sen erilaisissa muodoissa: poltettuina ja polttamattomina tiilinä sekä massiivisavimuurina. Se tarjoaa kasvualustan pölyttäjäystävälliselle niitylle sekä tapahtumapaikan ympäristökeskustelulle kaikenikäisen ihmisyleisön kanssa. Paviljonki syntyi monialaisen työryhmän voimin Suomi/Koivisto arkkitehtien luotsaamana.  

Suomi/Koivisto arkkitehdit Maiju Suomi ja Elina Koivisto esittelevät Alusta-paviljonkia Designmuseon luentosalissa tiistaina 28.11. klo 18-18:45 osana Arkkitehtuurimuseon, Designmuseon ja Kekkilän tuottamaa Puheenvuoroja puutarhasta -keskustelusarjaa. 

Ilmoittaudu mukaan: Keskusteluun on ennakkoilmoittautuminen tästä linkistä.

Avoin työpaja: Garden Futures

Designmuseon Studiossa, 0 krs. klo 17-19

Céline Baumann, Parliament of Plants
2020 Derek Jarman, Prospect Cottage Garden at © Studio Céline Baumann

Työpaja innostavaa ja opastaa tekemään ja kokemaan arkkitehtuuria ja muotoilua. Paja antaa ideoita oman ympäristön havainnointiin ja omaan luovaan työskentelyyn suunnittelun äärellä.   Garden Futures -näyttelyn pavoin työpaja ammentaa lähtökohtansa päänäyttelystä, jossa tutustutaan puutarhojen suunnitteluun. Työpajassa inspiroidutaan tarkastelemaan aihetta ja tehdään omaa luovaa työskentelyä puutarhateemaan liittyen.  

Työpaja toteutuu non stop-periaatteella, eli mukaan voi hypätä milloin vain. Työpajaan mahtuu työskentelemään kerralla 20 osallistujaa. Työpajakielenä on suomi ja englanti, ja ohjauksesta vastaavat Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon työpajaohjaajat. Työpaja on tarkoitettu kaikille, eikä se vaadi erityisosaamista. Suositellaan yli 6 -vuotiaille, alle 10-vuotiaat vain aikuisen seurassa. 

Yleisöopastukset 

Klo 17 yleisöopastus suomeksi ja klo 19 englanniksi alkavat Designmuseon aulasta, klo 18 yleisöopastus selkosuomeksi alkaa Arkkitehtuurimuseon aulasta.

Opastuksella näyttelyyn tutustutaan yhdessä keskustellen. Ilmaispäivien yleisöopastukselle voi osallistua maksutta ja ilman ennakkovarausta. Ilmoittaudu opastukselle museon asiakaspalvelupisteessä saapumisen yhteydessä.  

Garden Futures: suunnittelu luonnon kanssa -näyttely jakautuu kahteen museorakennukseen. Arkkitehtuurimuseon rakennuksessa esillä oleva näyttelykokonaisuus käsittelee puutarhaa toivon ja parempien tulevaisuuksien kuvittelun paikkana. Opastus päättyy toiminnalliseen tilaan, jossa osallistujat pääsevät jättämään oman jälkensä osaksi näyttelyä. Designmuseon rakennuksessa esillä olevat näyttelykokonaisuudet käsittelevät puutarhojen kautta avautuvia moninaisia historioita, todellisuuksia ja maailmoja.  

Saavutettavuus

Tapahtuma on maksuton. Puheenvuoroja puutarhasta -keskusteluun ilmoittaudutaan ennakkoon. Tapahtumassa käytössä turvallisemman tilan periaatteet. 
Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon turvallisemman tilan periaatteistä löydät tästä linkistä 
Lisätietoja Designmuseon turvallisemman tilan periaatteista löydät tästä linkistä 

Designmuseon rakennus on esteetön. 
Lisätietoja Designmuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä 

Arkkitehtuurimuseon rakennus ei ole esteetön.  
Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon saavutettavuudesta löydät tästä linkistä 

Käyntiosoite:

Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24
00130 Helsinki

Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23,
00130 Helsinki

Garden Futures: Suunnittelua luonnon kanssa. Vitra Design Museumin, Wüstenrot Foundationin ja Nieuwe Instituutin tuottama näyttely. Kansainvälinen kumppani Weleda, yhteistyössä Gardena, Fiskars, Kekkilä, Vitra.