Näyttelypalveluiden vastuualue toteuttaa Arkkitehtuurimuseon tuottamia näyttelyitä, tuottaa näyttelyitä muiden yhteistyötahojen kanssa sekä organisoi näyttelyvaihtoa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Timo Vikkula Vastaava näyttelymestari +358 45 7731 0493
Jutta Tynkkynen Näyttelyamanuenssi +358 50 544 3256

Ajankohtaiset näyttelyt

Arkkitehtuurimuseossa on neljä näyttelytilaa. Kolmannessa kerroksessa sijaitseva pysyvä näyttely vie matkalle Suomen arkkitehtuurin vuosikymmeniin. Toisessa kerroksessa sijaitsevat Arkkitehtuurimuseon iso ja pieni näyttelysali, joissa esitellään vaihtuvia näyttelyitä. Isossa salissa esitellään vuoden aikana kaksi päänäyttelyä. Pienessä salissa esitellään vuosittain neljä näyttelyä. Arkkitehtuurimuseon pohjakerroksessa sijaitsee uusi maksuton näyttelytila, Studio, jossa esitellään kuusi näyttelyä vuodessa.

Tutustu ajankohtaisiin näyttelyihin

Arkkitehtuurin kaksivuotiskatsaukset

Poimintoja Suomen uusimman arkkitehtuurin kärjestä on esitelty näyttelyssä ja sen yhteydessä julkaistavassa kirjassa kahden vuoden välein vuodesta 2002 lähtien. Katsauksen järjestävät yhdessä Arkkitehtuurimuseo, Suomen arkkitehtiliitto SAFA ja Alvar Aalto -säätiö. Sen tuomariston muodostaa kansainvälinen kokoonpano arkkitehtuurin ammattilaisia.

Tutustu kaksivuotiskatsauksiin

Alvar Aalto -mitali

Alvar Aalto -mitali

Akateemikko Alvar Aallon nimeä kantava ja hänen suunnittelemansa mitali on perustettu vuonna 1967 kunnioittamaan luovaa arkkitehtonista työtä. Mitali voidaan antaa elossa oleville henkilöille, jotka ovat erittäin merkittävällä tavalla ansioituneet luovan arkkitehtuurin alalla.

Nykyisin kolmen vuoden välein jaettavan mitalin ovat perustaneet vuonna 1967 Suomen Arkkitehtiliitto,  Arkkitehtuurimuseo ja Rakennustaiteen seura. Mitalin jakamisesta vastaavat näiden lisäksi Alvar Aalto -säätiö ja Helsingin kaupunki.

Alvar Aalto -mitali

Arkkitehtuurimuseon näyttelyt vuodesta 1955

Arkkitehtuurimuseon näyttelytoiminnalla on pitkä historia. Näyttelyiden kautta on rakennettu Suomi-kuvaa ja nostettu esille ajankohtaisia aiheita ja henkilöitä. Millaisia näyttelyitä Arkkitehtuurimuseossa on esitelty? Listaan on koottu Arkkitehtuurimuseon vaihtuvat näyttelyt vuodesta 1955.

Katso näyttelylista