TAPAHTUMAT
 
Maanantai 7.9. Re-Creation-installaatio, Esplanadin puisto
Työpaja: Urban Hut
Taiteilija Teresa Dillonin työpajassa ideoidaan urbaania kesämajaa. Yhteistyössä HIAP ja Helsinki Design Wee. Työpaja on osa Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen ja Arkkitehtuurimuseon yhteistä Arkkitehtuuria Espan kesässä -ohjelmaa. Maksuton.
 
Tiistai 8.9. kello 13–15, Re-Creation-installaatio, Esplanadin puisto
Työpaja: Uusi kaupunki!
Uusi Kaupunki -kollektiivi esittelee alkusyksyn suunnittelutyöpajoissa kerättyjä ajatuksia Helsingin ja lähiseutujen tulevaisuudesta. Työpaja on osa Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen ja Arkkitehtuurimuseon yhteistä Arkkitehtuuria Espan kesässä -ohjelmaa. Maksuton.
 
Keskiviikko 9.9. kello 17–18, Marikahvila, Pohjoisesplanadi 33
Arkkitehtuurikahvila: muotoilu ja arkkitehtuuri kohtaavat
Mielenkiintoista keskustelua arkkitehtuurin ja muotoilun nykytilasta sekä alojen tulevaisuuden näkymistä. Kahvilaisäntänä Arkkitehtuurimuseon johtaja Juulia Kauste. Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa ja se järjestetään yhteistyössä Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen kanssa. Maksuton.
 
Torstai 10.9. kello 15–16.30, lähtö: Re-Creation -installaatio, Esplanadin puisto
Opastettu kävelykierros: Newest Finnish Architecture
Opastettu kävelykierros englanniksi Arkkitehtuurimuseon johtaja Juulia Kausteen seurassa aiheena "Newest Finnish Architecture". Kävelykierros on osa Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen ja Arkkitehtuurimuseon yhteistä Arkkitehtuuria Espan kesässä -ohjelmaa. Maksuton.
 
Torstai 10.9. kello 18, L3 Muotoilumakasiini, Tyynenmerenkatu 6
Eero Saarinen Honoray Lecture: JUN IGARASHI (Japani)
Arkkitehtuurimuseon järjestämä vuotuinen kunnialuento juhlistaa Eero Saarisen perintöä. Luennolle kutsutaan nuori, kansainvälisesti menestystä saavuttanut arkkitehti kertomaan töistään, urastaan ja vaikutteistaan. Tämän vuoden puhuja on Jun Igarashi (Jun Igarashi Architects) Japanista. Luento pidetään englanniksi, ja se on osa Helsinki Design Weekin L3 Muotoilumakasiinin lavaohjelmaa. Maksuton. Varaa paikkasi 3.9. mennessä: exhibitions(a)mfa.fi
 
Perjantai 11.9. kello 16, Ravintola Bronda, lähtö: Re-Creation -installaatio, Esplanadin puisto
Vierailu ravintola Brondaan: Miksi sisustukseen kannattaa satsata?
Suunnittelija Risto Wikberg ja ravintoloitsija Matti Wikberg kertovat yhteistyöstä ja sen tuloksista. Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa ja se järjestetään yhteistyössä Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen kanssa. Maksuton.
 
Lauantai 12.9. kello 13–17, Re-Creation -installaation
OPEN HOUSE HELSINKI: Suunnitteluklinikka
Reseptejä suunnitteluun. Arkkitehti auttaa akuuteissa tai kroonisissa suunnitteluongelmissa yleisön
omien pohjapiirrosten, luonnosten tai ideoiden pohjalta. Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa ja se järjestetään yhteistyössä Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen kanssa. Maksuton.
 
Lauantai 12.9. kello 12, lähtö Laiturilta, Narinkka 2
OPEN HOUSE HELSINKI: Opastettu Instagram Walk Töölönlahdella
Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto ja Arkkitehtuurimuseo järjestävät ohjatun Instagram-kävelyn. Kävely on virkistävä työpaja, jossa kuvaajille aukeavat mielenkiintoiset näkymät Helsingin ranta-alueilta ja otoksia arvioidaan yhdessä ryhmän kanssa.
 
Ennakko-osaamista ei vaadita. Halukkaat voivat perehtyä Instagram-sovelluksen käyttöön ennen kävelyä. Instagrammin opastusta on tarjolla Laiturin näyttelytilassa klo 12.00 eli puoli tuntia ennen kävelykierroksen alkua. Myös kävelyn aikana voi kysyä vinkkejä Instagramin käyttöön ja hashtagien saloihin. Maksuton.
Katso lauantain koko ohjelma: OpenHouseHelsinki
 
Sunnuntai 13.9. kello 13, lähtö Susitie 12
OPEN HOUSE HELSINKI: Opastettu kävelykierros Herttoniemen pihoilla
Tervetuloa tustumaan sodanjälkeiseen asuinaluearkkitehtuuriin rivitalojen näkökulmasta. Oppaana toimii Arkkitehtuurimuseon tutkimuspäällikkö Juhana Lahti. Kävelykierros kiertelee Herttoniemen pihoilla ja kaduilla. Kierros järjestetään säävarauksella, sillä sateisella säällä reitin varrella olevat kalliot muuttuvat liukkaiksi. Reitti on osittain hankalakulkuinen. Maksuton.
Katso sunnuntain koko ohjelma: OpenHouseHelsinki
 
Keskiviikko 28.10.kello 18, Arkkitehtuurimuseo
Kotimainen työnäytös: perinnerakentaja Pekka Huhta
Perinnerakentaja Pekka Huhta esittelee suomalaisia puukäsityötaitoja, työkaluja ja tekniikoita. Kotimainen työnäytös on osa "Sukiya – Japanilainen teehuone" -näyttelyn ohjelmistoa.

--
 
Liity Arkkitehtuurimuseon sähköpostilistalle
Lähetämme tiedotteita museon ajankohtaisista tapahtumista, kuten luennoista, opastuksista, työpajoista ja opastetuista kiertokäynneistä. Liity tästä!
 
Seuraa museon tapahtumia Facebookissa ja Twitterissä.
Tutustu museon aikaisempiin tapahtumiin täältä