TAPAHTUMAT
 
Liity Arkkitehtuurimuseon sähköpostilistalle
Lähetämme tiedotteita museon ajankohtaisista tapahtumista, kuten luennoista, opastuksista, työpajoista ja opastetuista kiertokäynneistä. Liity tästä!

TULEVAT TAPAHTUMAT
 
Keskiviikko 5.11.2014 klo 18, Arkkitehtuurimuseo
Puuarkkitehtuurin historiaa osa 1. Huviloita ja mökkejä
Taidehistorioitsija Timo Keinänen: Kesälomalla - arkkitehtien kesähuviloita sadan vuoden takaa
Arkkitehti Karoliina Periäinen: Kesämökkiarkkitehtuuri sotien jälkeen - mitä kesämökit kertoivat suomaisuuteen kytketyistä mielikuvista
 
Taidehistorioitsija Timo Keinänen käsittelee luennossaan arkkitehtien kesähuviloita. Rautatieverkoston ja höyrylaivaliikenteen kehittyminen 1800-luvun lopussa saivat aikaan kesähuvilaboomin kaupunkien ympäristössä. Myös helsinkiläiset arkkitehdit rakensivat itselleen ja perheilleen puurakenteisia kesähuviloita. F.A Sjöström rakensi huvilansa Pihlajasaareen ja Gustaf Nyström pystytti talonsa Meilahteen. Lars Sonckin kansallisromanttinen on sen sijaan pitemmällä, Ahvenanmaalla. Hvitträsk, arkkitehtikolmikon kansallisromanttinen erämaa-ateljee, on kuitenkin poikkeava: se on ympärivuotinen asunto.
 
Arkkitehti Karoliina Periäisen luento käsittelee suomalaista kesämökkiarkkitehtuuria toisen maailmansodan jälkeen. Periäinen tarkastelee miten kansallisia, identiteettiin liittyviä mielikuvia ilmennettiin valmismökkiteollisuuden kesämökkimalleissa ja arkkitehtien uniikkisuunnitelmissa. Periäisen tutkimusmateriaalina ovat olleet Kaunis Koti - ja Arkkitehti-lehdet vuosien 1948-1971 välillä.
Pääsymaksu 6€/3€/0
 
 
Keskiviikko 12.11.2014 klo 18, Arkkitehtuurimuseo
Puuarkkitehtuurin historiaa osa 2. Rintamamiestalo
Amanuenssi Petteri Kummala: Rintamamiestalo - mitä, miksi, milloin?
Perinnemestari, FM Hannu Rinne: Rintamamiestalon kunnostamien
 
Amanuenssi Petteri Kummalan luento pureutuu rintamamiestalojen suunnittelun taustaan ja valottaa niitä askelia, joiden kautta päädyttiin nykyisin kaikille tutun rintamamiestalon perusratkaisuihin.
 
Perinnemestari, FM Hannu Rinteen luento käsittelee rintamamiestalon oikeaoppista kunnostamista, mikä on tasapainottelua uuden ja vanhan välillä. Samalla kun historiaa tulisi säilyttää, on talon vastattava 2000-luvun tarpeisiin. Taloa kunnioittavassa remontissa käytetään rakennusaikaisia hengittäviä materiaaleja, ollaan uskollisia huonejaolle ja säilytetään mahdollisimman paljon alkuperäisiä rakennusosia. Rintamamiestalo oli oman aikansa huipputuote, ei kaikkea tarvitse korjata vieläkään.
Pääsymaksu 6€/3€/0
 


-- 
 
Seuraa museon tapahtumia Facebookissa ja Twitterissä.
Liity museon tapahtumapostituslistalle tästä!

Tutustu museon aikaisempiin tapahtumiin täältä