TAPAHTUMAT
 
Liity Arkkitehtuurimuseon sähköpostilistalle
Lähetämme tiedotteita museon ajankohtaisista tapahtumista, kuten luennoista, opastuksista, työpajoista ja opastetuista kiertokäynneistä. Liity tästä!

TULEVAT TAPAHTUMAT 

Keskiviikko 26.11. klo 18, Arkkitehtuurimuseo
Professori, Arkkitehti Martin Rajniš: Experimental wooden constructions
Arkkitehti, kuraattori Philip Tidwell: Tutustuminen Vuosirenkaat-näyttelyyn
Tapahtuma pidetään englanniksi.
6/3/0€

Martin Rajnis on yksi viidestä Global Award for Sustainable Architecture 2014 -tunnustuksen saaneista arkkitehdeistä. Prahassa vuonna 1944 syntynyt Rajnis on tehnyt mittavan uran arkkitehtuurin parissa ja on myös toiminut professorina VSUP:ssa Prahassa vuosina 1993-1997. Rajnisin vuonna 2001 perustama M-Rak arkkitehtuuritoimisto on erikoistunut puuarkkitehtuuriin ja on toteuttanut rakennuksia kuten Scholzberg Tower (2006), Snezka Post Office (2007) sekä Jara Cimrman Museum. Rajnis myös kuratoi Tšekin tasavallan paviljongin Venetsian arkkitehtuuribiennaaleen vuonna 2010.

Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston Puustudion Vuosirenkaita 1994-2000. Puuarkkitehtuurin Vuosirenkaita 1994-2000. Puuarkkitehtuurin uusi sukupolvi -yhteisnäyttely kertoo uuden suomalaisen puuarkkitehtuurin tarinan kahden viimeisen vuosikymmenen ajalta juhlistaen samalla Aalto-yliopiston Wood Program -ohjelman 20-vuotista taivalta. Philip Tidwell on yksi näyttelyn kuraattoreista.
 
 
Helsinki 2050 – Piparikaupunki Arkkitehtuurimuseossa 
Kaupunki on esillä museossa joulukauden ajan, 29.11.2014–6.1.2015
 
Arkkitehtuurimuseo kutsui helsinkiläiset esikoululaiset pohtimaan, millainen heidän unelmiensa kotikaupunki voisi olla vuonna 2050. Mitä tarvitaan, että kaupungissa on hyvä olla ja asua? Esikoululaiset leipoivat unelmistaan piparitaloja, jotka yhdistetään Arkkitehtuurimuseossa valaistuksi piparikaupungiksi.
 
 
 
 
Lauantai 29.11.2014 klo 12–16
Maksuton koko perheen joulutapahtuma: Helsinki 2050 – Piparikaupungin avajaiset
Tuoksuva Helsinki 2050 -piparikaupunki nousee Arkkitehtuurimuseon aulaan jouluksi. Avajaisia juhlistetaan koko perheen joulutapahtumalla pipareita koristellen. Työpajan ohjaa Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki. Tarjolla on mehua, glögiä ja pipareita. 
Materiaalit tarjoaa Dr. Oetker.
Maksuton.
 
Lauantai 13.12.2014 klo 12–16
Maksuton koko perheen joulutapahtuma: Helsinki 2050 – Piparikaupunki, koristelutyöpaja
Jouluinen piparikaupunki ilahduttaa museon aulassa läheltä ja kaukaa saapuvia museokävijöitä. Talvipäivän hämärässä museossa koristellaan pipareita koko perheen voimin. Työpajan ohjaa Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki. Materiaalit tarjoaa Dr. Oetker.
Maksuton
 
Loppiaistiistai 6.1.2014 klo 12–16
Maksuton koko perheen tapahtuma: Helsinki 2050 – Piparikaupunki, Tulevaisuuden avain -työpaja
Loppiaisen työpajassa tehdään aikamatka vuoden 2050 Helsinkiin. Loppiaisen työpajassa visioidaan piparikaupungin innoittamana millainen oma kotisi tulevaisuuden Helsingissä voisi olla. Oma koti voi olla esimerkiksi asunto kerrostalossa, mummonmökki tai huone pilvenpiirtäjässä. Se voi sijaita syvällä maan uumenissa tai korkealla puun latvassa; meressä, luolassa tai jopa avaruusaluksessa. Sijaitsipa koti missä hyvänsä, ja olipa se muodoltaan millainen tahansa, kotioveen tarvitaan avain. Arkkitehtuurimuseon loppiaisen työpajassa jokainen saa muotoilla itselleen sopivan avaimen ikiomaan tulevaisuuden kotiinsa. Tarjolla on mehua, glögiä ja pipareita. 
Leivontamateriaalit tarjoaa Dr. Oetker.
Maksuton.

-- 
 
Seuraa museon tapahtumia Facebookissa ja Twitterissä.
Liity museon tapahtumapostituslistalle tästä!

Tutustu museon aikaisempiin tapahtumiin täältä