Tapahtumat

Korjausnäytökset FIX-näyttämöllä

FIX-näyttämöllä nähtävä korjausnäytösten sarja esittelee neljä näyttelystä esille nostettua mestarikorjaajaa työssään. Mestarien työtä seurataan hirsikorjaamisen, japanilaisen perinteisen Kintsugin, Sashiko-kirjonnan ja parsimisen ja paikkaamisen parissa. Tule mukaan kurkistamaan mestarikorjaajan työhuoneeseen ja työtapoihin!

Lue lisää

Kohde-esittely: Kulttuuritila Merirasti – Open House Helsinki 2024 

Kulttuuritila Merirasti on Meri-Rastilan käytöstä poistuneeseen kappeliin perustettu kulttuurikeskus. Kohdetta esittelee Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon projektityöntekijä ja arkkitehti Matti Jänkälä yhdessä kulttuuritilan tuottajien ja talotaiteilijoiden Max Bremerin ja Markus Luukkosen kanssa. 

Lue lisää

ArkMuoto seminaari 2024

Lakon vuoksi helmikuulta siirtynyt ArkMuoto 2024 -päätapahtuma järjestetään 21. toukokuuta Helsingin Vuosaaressa yhteistyössä Kulttuurikeskus Vuotalon kanssa. Koko iltapäivän mittaisen tapahtuman esityksissä ja puheenvuoroissa pohditaan erilaisista näkökulmista sitä, millaisia ovat hyvinvointia luovat tilat – sisätiloista rakennuksiin ja kaupunkeihin ja aina maapallon mittakaavaan saakka. Tapahtuman painopisteenä on paikallisuus, ja ääneen pääsevät myös lapset, nuoret ja muut kaupunkilaiset. Tapahtumaa voi seurata myös verkossa.

Lue lisää

Tapaa taiteilija: Liisa Ryynänen

Tapaa FIX: Huolla ja korjaa -näyttelyn taiteilija Liisa Ryynänen. Ryynäsen teos Inventaario on kokoelma huonekaluja ja rakennusten osia, jotka ovat peräisin purkutyömailta ympäri Helsinkiä. Ryynänen tutkii ja dokumentoi purku-uhan alla olevia rakennuksia, joihin tilojen käyttäjät ovat ajan saatossa tehneet muutoksia. Olisiko meidän tarpeen kyseenalaistaa ajattelutapa, jossa purkamista perustellaan käyttäjien tekemillä lisärakenteilla?

Lue lisää

Tietoa ja toimintaa: Siivoustalkoot Roskasakin kanssa – Helsinki-päivä 2024

Roskasakiksi itseään kutsuvat Kaija ja Ilkka Erkkilä ovat siivonneet suomalaisista kaupungeista jo yli 2 miljoonaa tupakantumppia ja 5000 muovikassillista roskaa. Roskasakki kertoo omasta toiminnastaan ja julkisen kaupunkitilan siivoamisesta vapaaehtoisvoimin. Tietoiskun jälkeen ennakkoon ilmoittautuneet jatkavat roskakävelylle Helsingin keskustaan Roskasakin johdolla.  

Lue lisää

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön. Tietosuojaseloste